Ne yediğinizi izleyebilecek yeni bir dedektör geliştirildi. Merak etmeyin bu sefer işin içinde robotlar değil.
Tufts Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ’nden bir araştırma ekibi, yalnızca 2 mm x 2 mm ölçülerindeki minik dedektör geliştirdi. Sensörler aracısız dişe monte ediliyor. Bu sayede Ttuz, glukoz ve hatta içki tüketimine dek her şey hakkında veri kolayca ve verimli bir şekilde toplanabiliyor. En güzeli de bu izleme hakiki zamanlı olarak gerçekleşiyor.
Verileri kablosuz olarak aktarabiliyor ve indirilebiliyor. Algılayıcı, birlikte toplanan dağıtılmış verileri durmadan iptal eden, yansıtan ve daha sonra ileten üç kombine katmandan oluşuyor. En içteki orta tabaka, sensörle temas eden kimyasalları ve besin maddelerini olmak için bir casus görevi görürken, öteki iki tabaka da bir çift kare altın yüzük biçiminde.
Sensörler, kişinin gün içinde tükettiği tüm besinleri kaydederek, bu verileri bir sisteme iletiyor. Algılayıcı, diş hekimleri ve diş sağlığı konusunda yapılan araştırmalarda rahatlık sağlayacek ve beslenme alışkanlıklarının izlenmesi konusunda da kullanılabilecek.
Bu, türünün ilk diş sensörü olmasa da, önceki teknolojiye kıyasla genel sağlığı izlemek ve sürdürmek için en detaylı yollardan birini sunuyor. 2013 yılında, Milli Tayvan Üniversitesi Fen ve Data Mühendisliği ve Elektrik Mühendisliği Bölümü ’nden bir takım kadar geliştirilen giyilebilir algılayıcı, hastaların daha iyi ağız sağlığına sahip olmalarına yardımcı olmak için diş hekimlerine verileri aktarabilmişti.
sizlere bilgiyumagi.com farkıyla sunulmuştur