Çil neden çıkar nasıl geçer? Çil çoğu insanda görülen bir cilt sorunudur. Kimileri çilin kendilerine farklı bir hava kattığını düşünürken kimileri de bu sorunu kafalarına takıp çözüm arayışlarına giriyor. Çillerin tedavisinde farklı ayrı yöntemler uygulamaktadır. Yüzünde oluşan bu lekeleri problem haline getiren kişiler için çözüm önerileri bitmiyor. Siz de yüzünüzdeki çillerden rahatsız olanlardansanız bu yazımız bütün size tarafından! Evde uygulayacağınız basit ve pratik tariflerle siz de cildinizde oluşan çillerden kurtulabilirsiniz.İşte çillerinizden kurtulmak için evde uygulayabileceğiniz maske tarifleri!
PİGMENT ÜRETEN HÜCRELERİN ARTMASINDAN KAYNAKLANIR
Güneşe maruz kalan deride oluşan çiller, düz, küçük deri rengi veya açık kahverengi lekelerdir. Ciller adeta her kişide görülebilmektedir. Ama genellikle açık tenli, renki gözlü, sarı ya da kızıl saçlı kişilerde görülmektedir. Çiller, melanin adı verilen koyu pigment miktarındaki artış ve melanosit adı verilen pigment üreten hücrelerin toplam sayısındaki artıştan kaynaklanır.
CİLDİ GÜNEŞTEN KORUMAK CİLLERİN AZALMASINI SAĞLAR
Ephelides Yunanca bir kelimedir.Çil için kullanıln tıbbi bir terimdir. Çil, bronz hafif kırmızımsı ya da açık kahverengi olan ve tipik olarak güneşli aylarda görülen 1mm-2mm düz noktalar olarak tanımlanmaktadır.Güneşte korunma ve güneş koruyucularının ahenkli olarak kullanımı da dahil olmak üzere,çillerin görünümünü hafifletmeye muavin olur.
İLKBAHAR VE YAZ DÖNEMLERİNDE ORTAYA ÇIKAR
İnsan vücudu kendisini güneş ışınlarından koruma konusunda bilinçlidir. Cilt fazla güneş ışığına maruz kalırsa organizma cildi gözetmek için bazı faliyetlere geçer. Bu faliyetin sonucunda melanin üretilir. Bunun sonucunda ise çiller meydana gelir. Soğuk havalarda, kişiler cildini korumaya gereksinim duymaz.Zaten çiller de güneş ışınlarının daha fazla olduğu ilkbahar ve yaz dönemlerinde ortaya çıkar.
CİLDİNİZİ GÜNEŞ IŞIĞINA MARUZ BIRAKMAYIN!
Kişinin çil oluşmaya meyilli bir cildi varsa, yaz aylarında bilhassa cildine dikkat etmeli, pozitif güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Mutlaka koruyucu güneş kremleri ve şapkalar kullanmalıdır. Mümkünse güneşin tm üstte olduğu öğle saatlerinde, dışında olamamaya itina göstermelidir. Çillerin daha sonra oluştuğu kişiler bu uyarıları dikkate alarak çil oluşumunun önüne geçebilir. Eğer ırsi olarak cil problemi yaşıyorsanız,cildinizde yılın her dönemi çil görülmektedir.
FARKLI ÇARE YÖNTEMLERİ UYGULANIYOR
Çilden kurtulmak için kişiler en çok lazer yöntemini seçim etmektedir. Lazer açık havada kriyoterapi ve hydroquinone gibi tıbbi tedaviler de çil üzerinde etkin olabilmiştir. Kimyasal peeling de seçim edilen yöntemlerden birisidir lakin çok etkin olduğu söylenemez.
KEÇİ SÜTÜ VE KARAHİNDİBA CILT RENGİNİ AÇIYOR
Deri leke tedavisi tarihte fazla eski zamanlara dayanmaktadır. Eski Mısır ve eski Yunan dönemlerinde ciltlerde oluşn lekeler için öbür öbür çare yöntemleri uygulanmıştır. Günümüze dek ulaşan en etkili yöntemlerden birisi keçi sütü, karahindiba, yaban turpu karışımıdır. Bu karışımında cilt rengini açtığı bilinmektedir. Salatalık ve limon da fazla uzun senelerdir çil tedavisinde kullanılmaktadır. Bu ikisinin karşımı cilt altına tesir ederek koyu pigmenti etkisiz hale getirmektedirEvde yapacağınız birkaç maske tarifiyle de çillerinizden kurtulmak mümkün. İşte o tariflerden bazıları:
MAYONEZ MASKESİ:
Mayonez yapraklarından hazırlanan bu maskenin bilhassa ilkbahar ve yaz aylarında faydası büyüktür.Püreyi cilde sürmeden önce cildin temizlenmesi önemlidir. Bunun için temizleme ürünleri kullanarak cildi derinlemesine temizlemelisiniz. Gerisinde maydanoz püresini cilde maske olarak uygulayabilirsiniz.
HAVUÇ SUYU KÜRÜ:
Öncelikle işe havuçları rendeleyerek başlayın. Elde ettiğiniz sudan 2 çorba kaşığı havuç suyu ayırın. Ayrılan havuç suyu içine limon suyu ekleyin. Limon suyu miktarının 20 damla kadar olması gerekiyor. Hazırlanan bu istikrarsız kürü, erken kalkıyorsanız günde üç kere; geç kalkıyorsanız günde iki defa yüz bölgenize uygulayın. Kullanım için havuç suyunu pamuk yardımıyla cildinize kibarca sürün ve bu şekilde 20 dakika dek bekleyin. Peşinde deri durulanarak nemlendirilebilir.
BADEM MASKESİ:
Yarım su bardağı badem üzerine bir su bardağı değin kaynamış su ekleyin. 5 dakika sonradan süzün ve bademi robottan geçirip un haline getirin. Kıyılmış bademin içinde limonun yarısının suyunu sıkın. Bunun üzerine 1 çorba kaşığı dek ılık su ek edin ve adamakıllı karıştırın. Karışımın soğuk uygulanması gerektiğinden maskeyi soğumaya bırakın. Sonrasında cilde sürün ve yarım saat bekledikten sonradan cildi yıkayın. Maskeyi haftada iki üç kez uygulayabilirsiniz.
sizlere bilgiyumagi.com farkıyla sunulmuştur